Google+'de paylaş:

Mantarlı Dana Biftek Rulosu

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 938 kJ / 224 kcal

  • 200 g dana eti
  • 250 g beyaz mantar
  • 150 g horoz mantarı
  • 2 adet kereviz sapı (yapraklı)
  • 2 diş sarımsak
  • 30 gram ceviz
  • 3 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 demet frenk soğanı
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Dana eti, küçük bifteklere kesilir. Mantarlar temizlenir, kesilir ve 50 g’lık kısmı, ince doğranır. Sarımsak soyulup ince doğranır. Kerevizin yarısı dilimlere doğranır.

Ceviz, küçük parçalara kıyılır. Kalan mantarlar ve frenk soğanı dilimlere doğranır.

1 tatlı kaşığı yağ ısıtılır ve sarımsak, doğranmış mantar, kereviz ve cevizler 5 dakika orta ateşte kavrulup ocaktan alınır. 

Kereviz ve mantar karışımından birer tatlı kaşığı bifteklerin üzerine yerleştirdikten sonra biftekler katlanır ve bir kürdanla tutturulur.

Kalan yağ bir tavada ısıtılır, 1 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili Soya Sosu eklenir ve biftekler, her iki taraftan 3 dakika kızartılır. Tavadan alınıp tabaklara yerleştirilir. Tavada kalan kızartma yağını deglaze ederek elde edilen sos, etin üzerine dökülür.

Kalan yağ, başka bir tavada ısıtılır. Kalan mantarlar, frenk soğanı ve kereviz eklenir. Yüksek ateşte 2 dakika pişirilir. Tabaklarda etin yanına yerleştirilir. Kereviz yaprakları ile süslenip hemen servis yapılır.