Google+'de paylaş:

Mantar Çorbası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 637 kJ / 152 kcal

  • 150 g soğan
  • 1 çay kaşığı sıvıyağ
  • 200 g 3-4 farklı mantar çeşitleri (mantar, kavak mantarı, Shiitake vs.)
  • 20 g bacon
  • 800 ml tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 60 g ekşi krema
  • 7-8 sap frenk soğanı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Soğanlar soyulur ve ince ince dilimlenir. Yağ, tavada kızdırılır, soğanlar altın sarısı rengi alana kadar kavrulur. Tüm mantarlar temizlenir ve yaklaşık 3 mm inceliğinde dilimlenir. Bacon irice doğranır ve bir tencerede yağda kavrulur. Mantarları ilave ederek kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu ile kavrulmuş soğan da ilave edilir ve kaynatılır. Daha sonra doğal fermente soya sosu ve şekerle tatlandırılır. Çorba, kupaya (veya kâseye) alınır, bir yemek kaşığı ekşi krema ilave edilir ve frenk soğanıyla süslenir.