Google+'de paylaş:

Mantar Carbonara

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2468 kJ / 589 kcal

  • 350 g spagetti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet arpacık soğan, ince doğranmış
  • 25 g tereyağı
  • 500 g karışık mantar (biz kahverengi mantar ve shiitake mantarı karışımı kullandık), dilimlenmiş
  • 2 büyük diş sarımsak, ezilmiş
  • 6 dal kekik, yaprakları doğranmış
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 büyük yumurta
  • 100 g parmesan, ince rendelenmiş (veya vejetaryen sert peynir)
  • Bir küçük demet maydanoz, iri doğranmış

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ve makarna, paket talimatlarına göre pişirilir.

Makarna pişerken, zeytin yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtılır ve arpacık soğan bir tutam tuzla yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Karışık mantarla tere yağı eklenir ve altın sarısı olana kadar kızartılır. Sarımsak, kekik ve baharat eklenir ve bir dakika daha pişirilir. Soya sosu eklenir ve sarımsak şeffaf olana kadar pişirilir. Garnitür için 2 çorba kaşığı mantar bir kenara alınır.

Küçük bir kapta, parmesan (bir kısmı garnitür için saklanır) ile yumurtalar, bol tuz ve karabiberle karıştırılır.

Makarna suyunun birazı kenara alınır ve makarna süzgeçten geçirilir. Yumurta karışımı ve biraz makarna suyu hızlıca tavadaki mantara eklenerek karıştırılır. Sos katılaşmaya başlamadan makarna sosla eşit şekilde kaplanıncaya kadar karıştırılır. Kremsi bir karışım elde etmek için gerekirse biraz daha makarna suyu eklenir. Maydanoz ilave edilir ve 4 tabağa paylaştırılır. Kalan mantar ve peynir üstüne serpiştirilir ve servis edilir.