Google+'de paylaş:

Makrobiyotik Poke Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2707 kJ / 646 kcal

  • 300 g kinoa
  • 500 g tofu (soya peyniri), sert
  • 200 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 200 g hazır haşlanmış kırmızı pancar
  • 200 g şalgam
  • 60 g havuç (1 adet)
  • 60 ml suşi pirinç sirkesi
  • 40 g hazır kavrulmuş soğan
  • 10 g taze dereotu yaprağı

 

 

 

Hazırlanması

Tofu küçük, lokma büyüklüğünde parçalar halinde doğranır ve Kikkoman Poke Sauce ile karıştırılır. Bir kenarda marine olurken diğer malzemeler hazırlanır.

Kinoa yıkanır ve paketteki talimata göre bol miktarda tuzlu suda orta dereceli ısıda pişirilir, genelde 10-12 dakika arası. Ocak kapatılır, Kinoa'nın suyu süzülür ve tekrar tavaya alınıp üstü kapatılır. Kinoa, 5-10 dakika sonra çatalla hafif dağıtılıp sıcak tutulur.

Bu sırada, şalgam yıkanır ve buharlı pişiriciye yerleştirilir. 4-5 dakika yüksek ısıda üstü kapalı buharda pişirilir. 1 dakika soğuk suyun altında tutulur, ardından biraz tuz eklenir. Buharlı pişiriciniz yoksa, iyi kapaklı bir tencerenin içinde bir kevgir kullanın. Tencerede bulunan suyu düzenli olarak doldurun. Şalgam bulamazsanız, küçük lokma büyüklüğünde parçalara ayrılmış brokoli çiçeği kullanın. 

Havuç, ince şeritler halinde doğranır. Gerekirse rende kullanın. Suşi pirinç sirkesi, küçük bir tavada kaynatılır ve havuç şeritlerinin üzerine dökülür. Soğumaya bırakılır.

Haşlanmış pancar, ince yarım ay şeklinde doğranır. Biraz tuz ilave edilir. Pancarı, kendinizde önceden pişirebilirsiniz: soyulmamış kırmızı pancarları alüminyum folyoya sarın ve fırında 180 ° C'de bir çatalı kolayca batırana kadar pişirin. Bu genellikle, 90 dakika sürer, ancak pancarın büyüklüğüne göre 2 saate kadar da sürebilir. Pancarı soyun ve kullanana kadar serin yerde muhafaza edin.

Dereotu yaprakları iri iri doğranır.

Kinoa, 4 kâseye dağıtılır. Hazırlanan tüm diğer malzemeler eşit miktarda ve saat yönünde olmak üzere kâselerdeki kinoanın üzerine dağıtılır: dereotu, pancar parçaları, marine edilmiş soslu tofu, şalgam ve diğer kırmızı pancar parçaları. Ortasına havuç şeritleri yerleştirilip üzerine kavrulmuş soğan serpilir. İsteğe göre üzerine bir miktar daha Kikkoman Poke Sauce gezdirilir ve hemen servis edilir.