Google+'de paylaş:

Maki

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 619 kJ / 148 kcal

  • 6 x 75 g pişmiş ve baharatlandırılmış suşi pilavı
  • 6 adet nori yaprağı

İç malzemesi için:

  • 6 x 20 g salatalık, ince şeritler halinde kesilmiş
  • biraz wasabi sosu
  • biraz kavrulmuş susam

Sos için:

Ayrıca:

  • Selafon (streç film), bambus servisi (rulo hasırı)

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika

Nori yaprakları, ortadan ikiye bölünür. Düz tarafı, alt kenarda 5 mm mesafe kalacak şekilde bambus servisinin üzerine yerleştirilir. Suşi pirinci, eşit şekilde üzerine yayılır. Rahat sarılması için üst kısımda 1 cm kadar boşluk bırakılır. Daha sonra içi yerleştirmek için pilavın ortasına elle şerit şekli verilir. Bu şerite, biraz wasabi sürülür ve salatalıkla susam yerleştirilir.

Şekil vermek için suşi pilavı, alttaki hasır kenarıyla hafifçe kaldırılır ve hasır, nori yaprağının en üst kenarına kadar yuvarlanır. Daha sonra hasır tam yuvarlanır ve içindeki rulo iki elle dikkatlice bastırılır. Hasır kenarı hafifçe açılır ve nori yaprağı kenarlarının birleşmesi için rulo biraz öne yuvarlanır. Rulo, hafif baskı yaparak tekrar yuvarlanır. Daha sonra rulo hasırı çıkartılır, ve uzun rulo 6 adet suşi parçasına kesilir.