Google+'de paylaş:

Limonlu, Soya Soslu, Jöleli Deniz Ürünleri

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 725 kJ / 173 kcal

  • 20 g Wakame yosunu
  • 4 karides
  • 120 g sepya filetosu
  • 4 deniz tarağı
  • 4 adet Latin çiçeği
  • bir tutam tuz

Limonlu soya soslu jöle için:

  • 100 ml Konbu suyu (7-8 g Konbu yosunu, 100 ml su)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 20 ml limon suyu
  • 20 ml yeşil limon suyu
  • 20 ml portakal suyu
  • 40 ml elma sirkesi
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 ml Mirin (pirinç şarabı)
  • 15 g Katsuo-bushi (kurutulmuş Bonito), Asya marketinden
  • 8 g yaprak jöle

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Konbu suyu elde etmek için konbu yosunu bir kaba alınır, üzerine 100 ml su dökülür ve 3 – 4 saat bekletilir.

Wakame yosunu, suda ıslatılır. Karidesler tuzlu kaynar suda haşlandıktan sonra kısa süre soğuk suda bekletilir. Sepya filetosu temizlenir ve 2 x 3 cm büyüklüğünde 4 – 5mm kalınlığında kare şeklinde doğranır. Sepya parçaları tuzlu kaynar suda kısa süre haşlanıp aynı şekilde kısa süre soğuk suda bekletilir. Deniz tarağı, gaz brülörüyle medyum olana kadar pişirilir ve kısa süre soğuk suya alınır. Hepsinin suyu iyice süzülür.

Limonlu, soya soslu jöle için konbu suyu, şeker ve diğer tüm sıvı malzemeler, bir tencerede kaynatılır. Katsuo-bushi ilave edilir ve yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. Daha sonra süzgeçten akıtılır. Limonlu soya sosu tekrar ısıtılır, ıslatılmış yaprak jöle ilave edilip eritilir. Jöleli sıvı bir tencereye (veya düz kaba) alınır ve buzdolabında soğuyup sertleşmesi sağlanır.

Wakame yosunu, tabağa alınır, üzerine karides, sepya parçaları ve deniz tarağı yerleştirilir. Limonlu soya soslu jöle, kaşıkla hafifçe karıştırılıp deniz ürünlerinin üzerine konulur. Latin çiçeğiyle süslenir.