Google+'de paylaş:

Kuzu pirzolası ve glaze edilmiş havuç

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1280 kJ / 306 kcal

  • 2 adet kuzu pirzolası (kemiksiz)
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş kimyon tohumu
  • 600 g havuç
  • 8 adet yeşil soğan
  • 100 g bezelye
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 4 adet nane dalı
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Fırın, önceden 180 derece ısıtılır. Kuzu eti, kimyon tohumuna bulanır, fırın tepsisine yerleştirildikten sonra yaklaşık 20 dakika fırında pişirilir. Havuçlar soyulup bütün bırakılır. Soğanlar soyulur, bezelyeler kabuğundan ayıklanır. Bezelyeler, 3 dakika tuzlu kaynar suda haşlanır, suyu süzülür. Bal ve 1 yemek kaşığı doğal fermente soya sosu tavaya koyulur ve bir taşım kaynatılır, havuçlar ilave edilir ve kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Soğanlar ve bezelye ilave edilir, karıştırılır ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Kuzu pirzolası fırından çıkartılır, üzerine kalan soya sosu dökülür, nane dalları ve karabiber ilave edilir.

Sıcak servis edilir: Kuzu pirzolası dilimleri, sebzeyle birlikte tabağa alınır, üzerine sos dökülür ve kimyon tohumu serpilir.