Kuwa yaki – Baharatlı Tavuk Parçaları

4 kişilik malzemeHer bir porsiyon için: 1356 kJ / 324 kcal |
|
Hazırlanması
Hazırlama süresi: 20 dakika |
Tavuk göğsü filetoları yaklaşık 1 cm kalın şeritler halinde doğranır ve patates ununa bulanır. Bitkisel sıvı yağ, tavada veya Wok tavada kızdırılıp tavuk şeritleri yüksek ateşte kısa süre önlü arkalı kızartılır. Fazla gelen yağ, kağıt havluyla tavadan silinir. Daha sonra Wok Tava Sosu, tavuk göğsü fileto şeritlerinin üzerine dökülür. Tava hafifçe sallanarak Wok tava sosunun ve tavuk etinin karışması sağlanır. Tavuk parçaları, bir kaç dakika sonra tavadan alınıp tabağa konulur, üzerine toz biber veya Shichimi (Japon baharat karışımı) serpilir.
Salata, domatesle birlikte garnitür edilir. Tabak, mayonezle süslenir.
