Google+'de paylaş:

Kuwa yaki – Baharatlı Tavuk Parçaları

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1356 kJ / 324 kcal

  • 4 x 150 g tavuk göğsü filetosu
  • biraz patates unu
  • 20 ml bitkisel sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman Wok Tava Sosu
  • bir tutam Shichimi (Japon baharat karışımı) veya toz biber
  • 120 g karışık yeşil salata
  • 1 domates
  • 60 g mayonez

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika

Tavuk göğsü filetoları yaklaşık 1 cm kalın şeritler halinde doğranır ve patates ununa bulanır. Bitkisel sıvı yağ, tavada veya Wok tavada kızdırılıp tavuk şeritleri yüksek ateşte kısa süre önlü arkalı kızartılır. Fazla gelen yağ, kağıt havluyla tavadan silinir. Daha sonra Wok Tava Sosu, tavuk göğsü fileto şeritlerinin üzerine dökülür. Tava hafifçe sallanarak Wok tava sosunun ve tavuk etinin karışması sağlanır. Tavuk parçaları, bir kaç dakika sonra tavadan alınıp tabağa konulur, üzerine toz biber veya Shichimi (Japon baharat karışımı) serpilir.

Salata, domatesle birlikte garnitür edilir. Tabak, mayonezle süslenir.