Google+'de paylaş:

Kushi-ten Tempura Çöp Şiş

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2018 kJ / 482 kcal

  • 15 adet karides (başsız, kabuklu)
  • 150 g supya (mürekkep balığı) filetosu veya kalamar
  • 10 adet taze Shiitake mantarı
  • 10 adet taze mısır koçanı
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 10 adet kızartmalık biber veya yeşil kuşkonmaz
  • 1 adet sakız kabağı

Tempura sosu için gerekli malzemeler

  • 300 ml sebze veya balık bulyonu
  • 7 çorba kaşığı Kikkoman Wok Tava Sosu
  • 150 g beyaz bayır turpu
  • 30 g zencefil

Hamur için gerekli malzemeler

  • 300 ml soğuk su
  • 1 yumurta sarısı
  • 170 g buğday unu
  • 10 g mısır unu
  • biraz kızartma yağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Sos için, bulyon ve Wok tava sosu bir tencerede ısıtılır. Tam kaynamadan önce ocaktan alınıp kenarda bekletilir. Daha sonra turp ve zencefil soyulur, ince ince rendelenir ve süzgece konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir. Hamur için, su ve yumurta sarısı iyice karıştırılır, yavaş yavaş buğday unu ve mısır unu ilave edilir ve dikkatlice karıştırılır. Daha sonra karidesler soyulur ve bağırsakları ayıklanır.

Supya (mürekkep balığı) filetoları, 2x4 cm büyüklüğünde kare şeklinde doğranır ve kızartırken eğilip bükülmemeleri için bıçakla kesik atılır. Shiitake ve mısır temizlenir ve ikiye bölünür. Kırmızı biber, aynı balık filetoları gibi 2x4 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Daha sonra kızartmalık biber de temizlenir ve bıçakla kesik atılır. Kabak, yaklaşık 8mm’lik ince dilimlere doğranır.

Bütün malzemeler buğday ununa bulanır ve fazla gelen un silkelenir. Kullanılan malzemeler, 2’şer-3’er tane olmak üzere çöp şişlere dizilip hamura batırılır ve yaklaşık 170°C sıcaklıkta derin yağda kızartılır.

Tabağa alınarak sos, turp ve zencefille birlikte servis edilir.