Google+'de paylaş:

Közlenmiş Biberli ve Ekmekli Soğuk Çorba

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1268 kJ / 303 kcal

  • 3 kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • 100 g kiraz domates
  • 1 adet kabak
  • 700 ml vegan sebze suyu
  • 30 g badem
  • 2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen + süslemek için fesleğen
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 4-6 dilim ekmek (önceki günden)

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Kırmızı biber ortadan ikiye bölünür, ayıklanır, yıkanır ve kabuklu tarafı yukarıda olacak şekilde pişirme kâğıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında ızgara da yaklaşık 4-6 dakika kadar kızartılır, buzlu suya batırılır, kabuğu soyulur ve küçük küpler şeklinde doğranır. Sarımsaklar soyulur. Domatesler yıkanır. Kabak temizlenir, yıkanır ve iri parçalara doğranır.

Sebze suyu, badem, 2 diş sarımsak ve fesleğen ile püre haline getirilir. Kırmızı biber, domates, kabak ve domates salçası eklenip ince püre haline getirilir ve Ponzu Limonlu ve karabiber ile tatlandırılır.

Kalan sarımsak ve yağ ı bir tavada sıtılır. Ekmek iri parçalara bölünür ve sarımsaklı yağda çıtır çıtır olana kadar kızartılır. Çorba, kızarmış ekmek, fesleğen ve birkaç damla sarımsak yağı ile servis edilir.