Google+'de paylaş:

Klasik Burger

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 483 kJ / 115 kcal

  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 4 adet kaliteli dana burger (her biri 125 g)
  • 4 adet susamlı hamburger ekmeği, ikiye bölünmüş ve tost makinesinde ısıtılmış
  • 8 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 4 dilim kaşar
  • marul göbekleri
  • ince halkalar halinde dilimlenmiş 1/2 kırmızı soğan
  • 1 adet dilimlenmiş iri domates

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Yağ, büyük yapışmaz tavada ısıtılır ve hamburger köftelerinin her bir tarafı 3 - 4 dakika kızartılır. Isı, hafifçe azaltılır ve Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos eklenir. Kızartmaya devam ederken köfteler parlayana kadar sosun içinde çevrilir. Her bir hamburger köftesinin üzerine peynir dilimi yerleştirilip erimeye bırakılır.

Hamburger ekmeğinin alt yarısına önce marul yaprakları, üzerine soğan, domates ve en son kaşarlı hamburger köftesi yerleştirilir. Köftenin üzerine bir kaşık ılık teriyaki sos gezdirilir ve ekmeğin üst yarısıyla kapatılır.

Izgarada hazırlanması

Hamburgerlerin üzerine yağ sürülür, her bir tarafı 3 - 4 dakika kızartılır  (ızgaranın sıcaklığına bağlı). Hamburgerlerin üzerine fırça yardımıyla teriyaki sos sürülür ve birkaç dakika daha ızgarada pişirilir. Peynir dilimleri, hamburger köftelerinin üzerine yerleştirilip erimeye bırakılır.