Google+'de paylaş:

Kızarmış Tofu

4 kişilik malzeme

  • 1 Tofu
  • 120 ml balık bulyon / Dashi
  • 40 ml Mirin (pirinç şarabı)
  • 40 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 80 g turp
  • 10 g zencefil
  • 1 yeşil soğan
  • Yeşil minik biber veya bamya
  • Unlamak için un
  • Biraz 7 baharat toz karışımı veya Chili biberi
  • Kızartma için yağ
  • Pul biber veya Shichimi

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

İpek tofunun suyu süzülür. Turp temizlenir, ince ince rendelenir ve suyu sıkılır. Zencefil ince rendelenir. Yeşil soğan, ince halkalar şeklinde doğranır ve kurulanır.

Sos için: Bir tavada Mirin kaynatılır. Balık bulyon ve Kikkoman doğal fermente soya sosu ilave edilir. İyice ısıtılır. Tofu parçaları unlanıp 170 ° C'de kızartılır. Minik yeşil biber veya bamyalar da kısa süre kızartılır.

Kızarmış tofu, biber veya bamya ile tabağa alınır ve turp püresi ve yeşil soğan ile süslenir. Tofunun, yarısına kadar sos dökülür ve pul biber veya Shichimi ile süslenir. Sıcak servis edilir.

İpucu: Bu yemeği, vejetaryen usulü hazırlamak için balık bulyonu, sebze suyu ile değiştirebilirsiniz.