Google+'de paylaş:

Kızarmış Rezene

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 871 kJ / 208 kcal

  • 2 adet rezene yumrusu
  • 100 g kinoa
  • 100 g nohut
  • 4 taze soğan
  • 2 adet domates
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 18 dakika

Rezene yumruları, dörde bölünür ve yaprakları bir kenara alınır. Rezene çeyrekleri ve 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu, bir tencereye koyulur. 200 ml su ilave edilir ve ara sıra karıştırarak 30 dakika orta ateşte pişirilir. Tencere, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Rezene yaprakları, ince ince doğranır. 

Soğanlar soyulup dilimlenir. Domatesler, küçük küp şeklinde doğranır.

Soğan, domates ve nohut, salata kâsesine alınır. Yağ eklenip karıştırılır. 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve karıştırılır. Kinoa ilave edilip tekrar karıştırılır.

Rezene, kinoa ile servis edilir ve doğranmış rezene yaprakları ile süslenir.