Google+'de paylaş:

Kızarmış Fasulye ve Mantar Karışımı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1764 kJ / 421 kcal

  • 300 g pirinç
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • 250 g karışık mantar (örn. kral istiridye mantarı, shiitake, mantar)
  • 200 g taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 100 ml Kikkoman kavrulmuş susamlı Teriyaki sos
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • Birkaç adet taze fasulye filizi

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pilav, paket talimatlarına göre hazırlanır. Soğan ve sarımsak soyulur, soğanlar küçük küpler halinde doğranır, sarımsak ezilir. Acı biber ayıklanır, yıkanır ve küçük küp şeklinde doğranır. Mantarlar temizlenir ve ortadan ikiye bölünür, gerekirse büyük mantarlar dörde bölünür. Fasulyeler ayıklanıp yarıya bölünür.

Sıvı yağ bir tavada ısıtılır, soğan, sarımsak, biber ve zencefil 1-2 dakika kavrulur. Mantarlar ilave edilir ve 3-4 dakika daha kavrulur. Fasulyeler ve teriyaki sos eklenir ve yaklaşık 2-3 dakika daha kızartılır. 

Susam, susam yağı ve limon suyu ile tatlandırılır. Fasulye filizleri iyice yıkanır ve kurulanır. Kızarmış fasulye ve mantar karışımı, pilavla servise hazırlanır fasulye filizleri ile süslenerek servis yapılır.