Google+'de paylaş:

Kızarmış Dilim Bonfile

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 992 kJ / 237 kcal

  • 1 dilim bonfile (600 g)
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 30 g taze zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı yer fıstığı yağı
  • 2 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili
  • 500 g balkabağı
  • 300 g tatlı patates
  • 2 adet şalgam
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 bıçak ucu dört baharat karışımı
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Karabiber

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 15 dakika

Zencefil ve sarımsak, soyulur ve derin bir tabak veya kâseye rendelenir. Kikkoman Ponzu Çili Soya Sosu ve bal eklenir. Karıştırdıktan sonra dilim bonfile eklenir ve ara sıra karıştırarak 1 saat dinlendirilir.

Bu arada sebzeler hazırlanır. Balkabağı, 1 cm kalın dilimler halinde kesilir, tatlı patates ve şalgam soyulup 1 cm kalın dilimlere doğranır.

Zeytinyağı bir tencereye alınır, sebzeler ve dört baharat karışımı eklenir, orta ateşte pişmeye bırakılır. Kikkoman doğal fermente soya sosu ve 1 tatlı kaşığı su eklenir, kapağı kapatılır ve ara sıra karıştırarak 15 dakika kısık ateşte pişirilir. 

Dilim bonfile, marine sostan alınıp süzüldükten sonra yer fıstığı yağında sık sık çevirerek 10 dakika boyunca yüksek ateşte kızartılır. Marine sos ilave edilir ve krema kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

Fileto dilimlenir ve sebze ve sos eşliğinde servis edilir.