Google+'de paylaş:

Kızarmış Biberli Ponzu Tavuk

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1343 kJ / 321 kcal

  • 2 adet derisiz tavukgöğsü filetosu
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 250 g soğan
  • 20 g taze zencefil
  • Çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
  • 200 g haşlanmış basmati pirinci
  • ½ demet frenk soğanı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Tavukgöğsü, şeritler halinde doğranır, biberler, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri ve beyaz lifleri ayıklanır ve 1/2 cm kalınlığında şeritler halinde doğranır. Soğanlar soyulup dilimlere doğranır.

Wok veya tavada yağ ısıtılır. Rendelenmiş zencefil ve doğranmış soğan eklenir. 2 dakika karıştırarak kızarttıktan sonra 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu ve biber şeritleri eklenir ve yüksek ateşte 2 dakika daha kızartılır. Tavuk eti eklenir ve yüksek ateşte 6 ila 7 dakika karıştırarak sotelenir. Kalan Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve 2 dakika daha pişirdikten sonra tava ocaktan alınır.

Basmati pilavı ve doğranmış frenk soğanı ile servis yapılır.