Google+'de paylaş:

Kızarmış Avokadolu Tacos ile Poke-Kırmızı Lahana

16 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 550 kJ / 131 kcal

Kızarmış avokado için:

  • 2 olgun avokado
  • 15 g buğday unu
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 100 ml nohut suyu (konserve)
  • 50 g panko unu
  • Kızartma için sıvı yağ

Tomatillo-Salsa için:

Ayrıca; 

  • 1/4 kırmızı lahana
  • 50 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 1-2 adet acı biber
  • 16 küçük mısır lavaş tortilla ekmeği
  • Birkaç tane kişniş yaprağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Avokadolar ikiye bölünür, çekirdeği ve kabuğu çıkarılır ve her bir avokado yarısı dörde bölünür. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Nohut suyu köpürene kadar çırpılır. Avokado önce un, sonra nohut köpüğü ve ardından panko ununda çevrilir. Sıvı yağı yaklaşık 180° C'ye ısıtılır, avokadolar 3-4 dakika kızartılır ve bir mutfak havlusunda süzülmeye bırakılır.

Tomatillo salsa için tomatillonun suyu süzülür ve irice doğranır. Sarımsak soyulup ezilir. Tomatillo, sarımsak, soya sosu, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır.

Lahananın dış yaprakları ve kök kısmı çıkarılır, lahana ince şeritlere doğranır ve Poke Sauce ile karıştırılır. Acı biber temizlenir, yıkanır ve ince halkalara doğranır. Tortilla ekmeği talimatlara göre ısıtılır, avokado, Poke lahana, acı biber ve kişniş ile doldurulup tomatillo salsa ile servis edilir.