Google+'de paylaş:

Kıymalı Empanada (İspanyol Böreği)

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1719 kJ / 410 kcal

Hamur için:

  • 350 g un
  • 1 ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 40 g tereyağı, küp küp kesilmiş
  • 40 g bitkisel margarin küp küp kesilmiş

İç harç için:

  • 1 yemek ayçiçek yağı
  • 1 küçük soğan, soyulmuş, ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak, soyulmuş ve ezilmiş
  • 225 g yağsız dana kıyma
  • ½ kırmızı biber, çekirdeği ayıklanmış ve küp küp doğranmış
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 1 çay kırmızı acı toz biber
  • 150 ml dana bulyon
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu
  • 1 adet çırpılmış yumurta, böreklere parlaklık vermek için 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat 30 dakika

Hamur için - kabartma tozu ile kırmızı toz biber unun üzerine dökülür ve yağıda ilave ederek ekmek kırıntıları görünümlü bir hamur edilir. Yeterince su ilave ederek düz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Şeffaf folyoya sarılır ve dinlendirilir.

Sıvıyağı, büyük bir tavada ısıtılır, soğan ve sarımsak hafifçe kızartılır. Kıyma ilave edilir ve kavrulur.

Kırmızı biber ilave edilir ve 3 dakika daha sotelenir. Kişniş ve acı toz biber serpiştirilir. Bulyon ve soya sosu ilave edilir ve bulyon buharlaşana kadar 10-15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Sonra soğumaya bırakılır. 

Hamur açılır ve bir kalıp yardımıyla 15 cm çaplı daireler kesilir.

İç harcı, kaşıkla bu dairelerin yarısına yerleştirilir. Dış kenara yumurta sürülür ve hamurun diğer kısmı üzerine kapatılır. Kenarlar parmak uclarıyla bastırarak sıkı sıkı kapatılır. Empanadaların üst kısmına yumurta sürülür. Buharın çıkması için bıçakla hamurun üstüne küçük bir delik açılır.  

Fırın, 180°C (gazlı fırın ayarı: 4) önceden ısıtılır, empanadalar üstü altın gibi kızarana kadar 15-20 pişirilir. Sıcak veya soğuk servis edilir.

Tavsiye: Kıymalı sosu, pişme süresinin bitimine yakın düzenli olarak karıştırırsanız dibi tavaya yapışmaz.

Farklı Hazırlama Şekli:Bu nefis empanadaları vejetaryenler de deneyebilir. Kıyma yerine aynı miktarda kıyılmış veya küçük doğranmış quorn kullanabilirsiniz. Quorn’u önceden kızartmanıza gerek yok.