Google+'de paylaş:

Kırmızı Soğanlı Tavuklu Pizza

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1581 kJ / 378 kcal

  • 400 g tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu
  • iri öğütülmüş karışık renkli biber
  • köri tozu
  • 2 top mozzarella peyniri (her biri 125 g)
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 100 g domates püresi (konserve)
  • şeker
  • 1 paket hazır pizza hamuru (= 400 g, dondurulmuş)
  • 60 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 60-80 g roka
  • 1-2 yemek kaşığı balsamik krema

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Tavuk göğsü yıkanır, hafifçe dokunarak kağıt havlu ile kurulanır, şeritler halinde kesilir ve yağ, 5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, biber ve köri tozuyla karıştırılır.

Şeritlere doğranmış tavuk eti, yapışmaz tavada hafifçe kızartılır.  Mozzarella’nın suyu süzülür ve dilimlere doğranır, soğanlar soyulur ve halka şeklinde doğranır. Domates püresi, 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu, biber ve şekerle tatlandırılır. Pizza hamuru, pişirme kağıdının üzerine açılır, üzerine domates sosu dağıtılır. Tavuk göğsü ve soğanlar, domates sosun üzerine dağıtılır. Üzerine mozzarella dilimleri dizilir, parmesan serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 200 °C’de (gazlı fırın: 4, fanlı fırın: 180 °C) yaklaşık 20-25 dakika nar gibi kızarana kadar pişirilir. Roka yıkanır, temizlenir ve parmaklarla küçük parçalara ayrılır ve pizzanın üzerine dağıtılır. Artan Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu ve balsamik krema, pizzanın üzerine damlatılır ve servis yapılır.