Google+'de paylaş:

Kırmızı Şaraplı, Soya Soslu Bonfile

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2486 kJ / 594 kcal

  • 60 g pırasa
  • 5 g patates unu
  • Ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • 600 g sığır bonfile
  • tuz
  • karabiber
  • 750 ml kırmızı şarap
  • 1-2 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 g tereyağ

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pırasa çok ince şeritler halinde doğranır ve üzerine patates unu serpilir. Ayçiçek yağı, tencerede kızdırılır, pırasa şeritleri çıtır çıtır olana kızartılır. Bonfile, 2,5 cm kalınlığında dilimlenir ve üzerine biraz tuz ve karabiber serpilir.

Bir tavada yağ kızdırılır ve et her iki taraftan kızartılır (içi „kanlı“ kalmalı). Et tavadan alınır, alüminyum kağıda sarılır ve sıcak tutulur. Tavadaki kızartma yağı silinir. Kırmızı şarap ve şeker ilave edilir ve yaklaşık 1/3 miktarı kalana kadar kaynatarak koyulaştırılır. Doğal fermente soya sosu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır.

Kızarmış et, tekrar tavaya alınır ve biraz ısıtılır.

Et, 3 - 4 mm inceliğinde dilimlere kesilir. Et dilimleri, isteğe bağlı garnitürle (kızarmış sebze, pataes cipsi vs.) birlikte tabağa alınır. Tavada artan sosa kaynatarak koyulaştırıldıktan sonra tereyağ ilave edilir. Et dilimlerinin üzerine sos gezdirilip üzerine çıtır pırasalar serpiştirilir.