Google+'de paylaş:

Kırmızı Şarap ve Kikkoman Soya Soslu Biftek

4 kişilik malzeme

  • 600 g Biftek fileto                                                                  
  • ¼ kızartmak için Pırasa                                                              
  • 7-8 Frenk Soğanı
  • 60 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu                       
  • 450 ml Kırmızı şarap → 80ml’e kalana kadar kaynatılacak
  • 60 g Şeker
  • 25 g Tereyağ  
  • 200 g Ispanak                                        
  • 200 g Mantar çeşitleri 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bifteği yaklaşık 2,5cm kalınlıkta kesip üzerine tuz ve karabiber serpiniz.

Tavada orta derece (Medium) olacak şekilde ızgara yapınız.

Izgara yaptığınız bifteği aliminyum folyoya sarıp bir kenarda bekletiniz.

Tavadaki kalan yağı temizleyip, tavaya kırmızı şarap ve şekeri ekleyip 300ml den 90ml kalana kadar kaynatınız.

Ardından karışıma Kikkoman Soya Sosu’nu ilave edip kaynatmaya devam ediniz.

Ardından kaynayan sosa beklettiğiniz etleri aliminyum folyodan çıkartıp, tavaya ilave ediniz.

Etleri dilimleyip, servis tabağına alınız.

Tavada kalan sosa tereyağ ekleyip biraz daha kaynatınız.

Sos hazır olunca servis tabağındaki etin üzerine ilave ediniz.

Dekor için: pırasayı ince şerit şeklinde doğrayıp sıvı yağda kızartınız. Frenk soğanını küçük halka şeklinde doğrayınız. Taze çekilmiş karabiberle birlikte etin üzerini süsleyiniz.