Google+'de paylaş:

Kinoalı Karidesli Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1754 kJ / 419 kcal

  • 250 g şeker bezelye
  • 150 g yeşil bezelye
  • 100 g karnabahar
  • 200 g pişmiş kinoa
  • 20 pişmiş karides
  • 2 adet kırmızı hindiba (yaban marulu)
  • Biraz kuzu marulu
  • 1/2 demet frenk soğanı
  • 5 adet maydanoz dalı
  • 5 tatlı kaşığı susam yağı
  • 5 tatlı kaşığı Kikkoman Poke Sauce

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 15 dakika

Bezelye kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlanır. Suyu süzülüp bir kenara alınır. Karidesler soyulur. Salata ve hindiba yıkanır. Kinoa, bir salata kâsesine alınır, doğranmış frenk soğanı ve maydanoz ve 1 tatlı kaşığı susam yağı eklenir. Karıştırılıp 4 kaseye dağıtılır, daha sonra sebze ve karides eklenir.

Poke Sauce, kalan susam yağı ile karıştırılıp garnitür olarak servis edilir.