Google+'de paylaş:

Kikkoman usulü Hindili Bohça

4 kişilik malzeme

  • 500 g hindi göğsü filetosu
  • 300 g kaysı
  • 4 adet arpacık soğan
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • Iri öğütülmüş karışık renkli biber
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1/2-1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet marul
  • 125 g roka
  • 250 g çeri domates
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2-3 yemek kaşığı ‘Balsamico Bianco’ sirke
  • 1-2 çay kaşığı incir hardalı
  • taze öğütülmüş toz biber

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Hindi göğsü filetosu yıkanır, hafifçe dokunarak kurutulur ve lokma büyüklüğünde doğranır. Kaysılar yıkanır, ikiye bölünür, çekirdeği ayıklanır. Arpacık soğanlar soyulur ve boylamasına doğranır. Önce Kikkoman Teriyaki Marine & Sos, toz biber, şeker ve pul biber karıştırılır, daha sonra hindi göğsü filetosu, kaysı ve arpacık soğanlar bu karışıma ilave edilir. Uygun boylara bölünmüş 4 adet alüminyum folyoya dağıtılır, folyo kapatılır ve bohçalar yaklaşık 15-20 dakika ızgarada pişirilir.

Salata için marul yaprakları ve roka yıkanır, temizlenir ve lokma büyüklüğünde parçalara bölünür. Kikkoman doğal fermente soya sosu, sirke ve hardal karıştırılıp toz biberle tatlandırılır. Salata sosu diğer salata malzemeleriyle karıştırılır ve hindili bohçaların yanında servis edilir. Yanında taze köy ekmeği çok iyi gider.