Google+'de paylaş:

Kikkoman usulü Elmalı Cupcake

12 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1509 kJ / 360 kcal

  • 50 g iri kıyılmış badem
  • 275 g un
  • 2 bıçak ucu toz tarçın
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 80 g şeker
  • 2 yumurta
  • 7 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
  • 300 ml kreması alınmış süt (yayıkaltı süt)
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 adet ekşimsi elma (örneğin Boskop veya Cox Orange cinsi)
  • krema için gerekli malzemeler:
  • 100 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 g labne peyniri

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Bademler yanmaz tavada nar gibi kızarana kadar kavrulur. Un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve şeker karıştırlır. Yumurtalar, sıvıyağ, kreması alınmış süt ve soya sosu karıştırılır. Elmalar soyulur, dörde bölünür, çekirdek kısmı ayıklanır, küçük küp şeklinde doğranır ve bademlerle birlikte dikkatlice hamura karıştırılır.

Hamur, kağıt muffin kalıplarına (12 adet) doldurulur ve önceden ısıtılmış fırında 180 °C‘de (gaz: 3. seviye, fanlı fırın 160 °C) yaklaşık 20-25 dakika nar gibi kızarana dek pişirilir. Muffinler, fırın telinin üzerinde soğumaya bırakılır.

Tereyağı, şeker ve vanilya şekeri köpürene kadar çırpılır. Labne peyniri dikkatlice karıştırılır ve krema yıldız şeklinde ağzı olan sıkma torbasına doldurulur. Kekler şekerli karışımla süslenir ve isteğe göre kavrulmuş bademle süslenir.