Google+'de paylaş:

Kavrulmuş Susamlı Teriyakili Kuzu

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1801 kJ / 430 kcal

  • 4 küçük havuç
  • 8 adet sultani bezelye
  • 4 küçük bebek mısır
  • 4 adet küçük maydanoz dalları
  • tuz
  • 800 gr kemikli kuzu sırtı (porsiyonlara ayrılmış)
  • taze çekilmiş karabiber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 160 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 400-600 gr hazır patates püresi

 

 

 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Havuçlar soyulur, bezelye, bebek mısır temizlenir ve maydanozla birlikte hepsi yıkanır. Sebzeler 3-5 dakika tuzlu kaynar suda haşlanır.

Kuzu sırtı yıkanır, dikkatlice kurulanır, tuz ve karabiber eklenir, una batırılır ve kızgın yağda yaklaşık 1 dakika boyunca her iki tarafta kızartılır. Et, alüminyum folyoya sarılır ve yaklaşık 2-3 dakika bekletilir.

Teriyaki Sos tavaya dökülüp bir taşım kaynatılır, et eklenir ve sosla glaze edilir. Patates püresi ve soslu kuzu tabağa alınır, havuç, sultani bezelye, mısır ve maydanozla süslenip servis edilir.