Google+'de paylaş:

Karnabahar Püreli Deniz Tarağı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1549 kJ / 370 kcal

  • 12 adet taze deniz tarağı
  • 500 g karnabahar
  • 100 g brokoli
  • 100 ml taze krema
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
  • 1 misket limonu (lim) 
  • Kızartma yağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Deniz tarakları, düz bir kâseye yerleştirilir, 3 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve ara sıra çevirerek 30 dakika bekletilir.

Brokoli çiçekleri ayrılır ve kaynar tuzlu suda 3 dakika bekletilir. Ardından hemen suyu süzülür.

Karnabahar çiçekleri, 15 dakika kaynar tuzlu suda tutulur. Ardından suyu süzülür ve karnabahar, krema ve 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu ile bir kâseye alınır. Tüm malzemeler karıştırılır ve bir tencereye alınır, brokoli çiçekleri eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Yağ, tavada yüksek ateşte ısıtılır ve deniz tarakları iki taraftan 1 dakika yüksek ateşte kızartılır. Daha sonra tavadan alınıp tabaklara yerleştirilir. Marine sos, tavaya alınır ve miktarı azalıp kıvamı koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirilir. Daha sonra deniz taraklarının üzerine gezdirilir ve karnabahar püresi, brokoli ve limon kabuğu rendesi ile hemen servis edilir.