Google+'de paylaş:

Karamelize Kırmızı Soğanlı Gurme Dana Burger

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 802 kJ / 192 kcal

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 parça tereyağı
  • 2 büyük kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 500 gr kaliteli dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış kekik
  • 8 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki Sos
  • 1 adet radicchio (kırmızı hindiba), küçük parçalara doğranmış
  • 4 adet Brioche Burger, ikiye bölünmüş ve tost makinesinde ısıtılmış
  • 2 avokado, dilimlenmiş

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Bir yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağı, tavada kısık ateşte ısıtılır. Soğan dilimleri ve şeker ilave edilip soğanlar yumuşayana ve karamelize olana kadar ara sıra karıştırarak 30 dakika düşük ısıda pişirilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılır.

Soğan kavrulurken kıyma, maydanoz ve kekikle karıştırılıp tuz ve karabiber ilave edilir. 4 adet hamburger şekli verilir. Pişmiş soğanlar tavadan alınır ve sıcak tutulur. Tava, kağıt havluyla silinir, kalan yağ tavada ısıtlır. Hamburgerlerin her bir tarafı 3 - 4 dakika kızartılır. Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki Sos ilave edilip birkaç dakika daha kızartılır. Tavadaki sos sık sık etin üzerine dökülür.

Hamburger ekmeğinin alt yarısına önce bir miktar radicchio, daha sonra hamburger köftesi yerleştirilip üzerine bir çay kaşığı sıcak sos gezdirilir. Soğanlar, hamburgerlerin üzerine eşit miktarda dağıtılır, üzerine avokado dilimleri konup hamburger ekmeğinin üst yarısı yerleştirilir. 

Izgarada hazırlanması

Hamburgerlerin üzerine yağ sürülür, her bir tarafı 3 - 4 dakika kızartılır  (ızgaranın sıcaklığına bağlı). Hamburgerlerin üzerine fırça yardımıyla teriyaki sos sürülür ve birkaç dakika daha ızgarada pişirilir.