Google+'de paylaş:

Karamel soslu ve fındıklı, nugatlı dondurma

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 722 kJ / 172 kcal

  • 8 top vanilyalı dondurma
  • 1 adet çikolatalı browni veya çikolatalı muffin, küçük parçalara bölünmüş

Karamel sos için:

Nugat için:

  • 150 g tozşeker
  • 1-2 yemek kaşığı kıyılmış fındık 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Karamel sosun hazırlanması için krema, tereyağı ve esmer şeker küçük bir tavaya koyulur.

Tereyağı ve şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır ve baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve Kikkoman doğal fermente soya sosu içine karıştırılır.  

Nugatın hazırlanması için tozşeker 3 – 4 yemek kaşığı suyla tavaya koyulur. Tozşekeri eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır, daha sonra baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Eriyen şeker altın rengini alana kadar karıştırmadan beklenir. Ocaktan alınan karamel, üzerine yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dikkatlice  koyulur. Üzerine kavrulmuş fındik serpilir ve soğumaya bırakılır. Nugatı, tamamen soğuduktan sonra parçalara bölüp çıtır garnitür olarak kullanabilirsiniz. Dondurmanın, kâsede hazırlanması: kâseye önce biraz karamel sos dökülürr, dondurma ve pasta parçacıkları sırayla üstüste yerleştirilir, nugatla süslenir. Hemen servis edilir!