Google+'de paylaş:

Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1943 kJ / 464 kcal

  • 500 g tavuk budu (kemiksiz)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 30 ml beyaz şarap (tatlı)
  • bir yumurtanın beyazı
  • biraz patates unu
  • kızartma yağı
  • ¼ demet taze maydanoz
  • 1 limon

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika
Marine etme süresi: 25 dakika

Tavuk budu, yaklaşık 3 cm küpler şeklinde doğranıp zencefil, doğal fermente soya sosu ve beyaz şarapla birlikte buzdolabı poşetine konulur. Malzemeler, parmak uçlarıyla poşetin dışından karıştırılır. Tavuk eti, yaklaşık 20-30 dakika poşette bekletildikten sonra çıkartılır ve dikkatlice bastırarak kurulanır. Bir kabın içinde hafif çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılır ve patates ununa bulanır. Sıvı yağ tavada kızdırılıp (170-180°C) tavuk parçaları çıtır çıtır olana kadar 3 – 4 dakika kızartılır. Pişen tavuk parçaları tabağa alınır ve limon ve maydanozla süslenir. Yemeden önce etin üzerine biraz taze limon sıkılabilir.