Google+'de paylaş:

Kaju fıstıklı, biberli kızarmış marine tavuk budu

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2117 kJ / 506 kcal

  • 8 adet tavuk budu
  • 1 adet soğan, dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 büyük turuncu biber, ayıklanmış ve parçalar halinde kesilmiş
  • 100 ml Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
  • 50 g kavrulmuş kaju fıstığı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Fırın önceden ısıtılır: fanlı fırın, 200°C/180°C (gazlı fırın ayarı: 6). Tavuk butları ve soğan dilimleri büyük bir kavurma tavasına yerleştirilir. Üzerine yağ gezdirilip 30 dakika fırında kızartılır.

30 dakika sonra biber ilave edilir ve üzerine kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos gezdirilir. 15 dakika daha fırında piştikten sonra üzerine kaju fıstığı serpilir ve 10 dakika süreyle tekrar fırına verilir. Kızarmış patates veya pilav ile servis yapılır.