Google+'de paylaş:

Kabaklı, Makarnalı Somon Fileto

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 3974 kJ / 949 kcal

  • 400 g kabak içi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine & Sos
  • 500 g somon fileto
  • limon suyu
  • 500 g spagetti
  • 60 g kabak çekirdeği
  • 1 bardak taze krema 
  • 1/2 yeşil limonun suyu ve kabuk rendesi
  • taze öğütülmüş karabiber 
  • biraz kekik ve mercanköşkü yaprağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Kabak içi ince dilimlere doğranır, üzerine 2 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı soya sosu serpilir ve pişirme kağıdıyla döşenmiş fırın tepsisine yerleştirilip önceden ısıtılmış fırında 220 °C (gaz: ayar 5, devridaim fırın 200 °C) sıcaklıkta yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. 

Somon fileto yıkanır, üstüne hafifçe bastırarak kurutulur, küp şeklinde doğranır, üzerine limon suyu damlatılır ve 2 yemek kaşığı sosu ile Teriyaki Marinade & Sauce’a batırılır. Spagetti, paketin üzerinde yazılı tarife göre „al-dente“ pişirilir. Kabak çekirdekleri yapışmaz tavada (ø 26 cm) kavrulur ve kenara alınır.

Somon, kalan kızgın yağda kızartılır ve ara sıra çevrilerek yaklaşık 5 dakika daha kızartılır. Taze krema ilave edilir. Spagetti ve kabakla karıştırılır ve limon suyu ve kabuk rendesi, karabiber, biraz kekik ve mercanköşkü yaprağı ve kalan soya sosuyla baharatlandırılır.