Google+'de paylaş:

Japon usulü Somonlu Risotto

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2724 kJ / 650 kcal

  •  320 g pirinç(çiğ)
  • 100 g Çin lahanası
  • 8 çeri domates
  • 100 g soğan
  • sıvıyağ
  • 280 g somon filetosu
  • 40 g mısır tanesi
  • 600 ml Dashi suyu (600 ml su, 5 g Dashi tozu)
  • 4 yumurta
  • 2 dal kişniş (veya maydanoz)

 Baharat karışımı için:

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 45 dakika

Pirinç haşlanıp bir kenara alınır ve sıcak tutulur. Çin lahanası şeritler halinde doğranır. Çeri domatesler ortadan ikiye bölünüp fırın tepsisine dizilir ve salamander ızgarada (ya da 1 saat 70-80° derecede fırında) kurutulur.

Soğanlar ince ince doğranır. Sıvıyağ tencerede kızdırılır, soğanlar kahverengi oluncaya kadar yavaşça sotelenir. Ardından tüm baharat karışımı malzemeleri bir tencerede kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Somon küp küp doğranır ve yaklaşık 35 ml baharat karışımıyla birlikte küçük bir torbaya alınır ve 20 dakika kadar marine edilir. Daha sonra somon torbadan çıkartılır ve her taraftan ızgara edilir. 

Tencerede sıvıyağ kızdırılıp Çin lahanası hafif sotelenir. Mısır taneleri, Dashi suyu ve baharat karışımı ilave edilir ve kaynatılır. Ardından çırpılmış yumurtalar ve pirinç ilave edilip bir taşım daha kaynatılır. 

Risotto, makarna tabağına alınır ve üzerine ızgara somon yerleştirilir. Çeri domates ve iri doğranmış kişnişle süslenir. İsteğe göre doğal fermente soya sosuyla tatlandırılır.