Google+'de paylaş:

Japon usulü Poke Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2326 kJ / 555 kcal

  • 600 g somon fileto, derisiz (3 parça)
  • 120 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 300 g suşi pirinci
  • 40 ml suşi pirinç sirkesi
  • 240 g avokado (2 adet)
  • 5 g wasabi ezmesi
  • 20 ml limon suyu, taze sıkılmış
  • 30 g taze soğan (2 adet)
  • 5 g nori yaprağı (2 adet)
  • 40 g suşi zencefil
  • 120 g wakame yosun salatası, kullanıma hazır 

Hazırlanması

Somon küçük, lokma büyüklüğünde parçalar halinde doğranır ve Kikkoman Poke Sauce ile karıştırılır. Bir kenarda marine olurken diğer malzemeler hazırlanır.

Suşi pirinci, su berrak olana kadar birkaç kez yıkanır. Suyu süzülür ve orta büyüklükte bir tavada ağzı kapalı olmak üzere paket talimatına göre pişirilir. Ocak kapatılır, pirinç bir çatalla biraz dağıtılır ve suşi pirinci sirkesi ile tatlandırılır, plastik spatula ile dikkatlice katlanır. Sıcak tutulur.

Bu arada avokadolar ikiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır. Üzerine biraz limon suyu gezdirilir ve tuz eklenir. Avokadoların biri, yaklaşık 0,5 cm küpler halinde kesilir. İkinci avokado, daha güzel bir sunum için wasabi ezmesiyle birlikte çatalla ezilir veya bir mini mikserde püre haline getirilir.  

Taze soğanların beyaz ve yeşil kısımları ince halkalara doğranır. Nori yaprakları, lokma büyüklüğünde parçalara bölünür.

Suşi pirinci 4 kâseye dağıtılır. Hazırlanan tüm diğer malzemeler eşit miktarda ve saat yönünde olmak üzere kâselerdeki pirincin üzerine dağıtılır: marine edilmiş soslu somon, avokado küpleri, wakame salatası, wasabi avokado püresi, nori yaprakları ve doğranmış soğan. Suşi zencefili orta kısma yerleştirilir. İsteğe göre üzerine bir miktar daha Kikkoman Poke Sauce gezdirilir ve hemen servis edilir.