Google+'de paylaş:

Japon usulü Konjak-Paella

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1637 kJ / 391 kcal

  • 1 paket Konjak pirinci (= 250 gr)
  • 200 gr risotto pirinci
  • 240 gr fileto tavukgöğsü
  • 120 gr deniz ürünleri (dipfriz)
  • 80 gr turp
  • 80 gr havuç
  • 7-8 adet şeker bezelye
  • tuz
  • 80 gr Shiitake mantarı
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
  • 3 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 120 gr yengeç (pişirmeye hazır)

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Konjak ve risotto pirinci akan su altında yıkanır ve suyu süzdürülür. Fileto tavukgöğsü hafifçe kurulanır ve ince şeritler halinde doğranır, çözülmüş deniz ürünlerinin suyu süzdürülür ve küçük küpler şeklinde doğranır.

Turp ve havuç soyulur, yıkanır, yaklaşık 3-4 mm'lik ince dilimlere doğranır ve bezelyeyle birlikte 3 dakika kadar tuzlu kaynar suda haşlanır. Sebze çıkartılır ve kısa süre soğuk suyun altına tutulur. Şeker bezelyesi, ince şeritler halinde eğik doğranır. Shiitake mantarı temizlenir ve dilimlere doğranır.

Soya sosu, şarap, şeker ve 300 ml su ile kaynatılır, tavuk eti ve mantar ilave edilir, 4-5 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır, et ve mantar çıkartılır. Pişirme suyu süzdürülüp bir kenara alınır. 300 ml su, ayrılan pişirme suyuyla karıştırılır. Konjak ve risotto pirinci, havuç, turp, tavukgöğsü, mantar, deniz ürünleri ve yengeç ilave edilir, bir taşım kaynatılır ve kısık ateşte kapağı kapalı yaklaşık 15 dakika pişirilir, ocaktan alınır ve bir 15 dakika daha kapağı kapalı demlemeye bırakılır ve karıştırılır.

Paella kâselere alınır, şeker bezelyesi şeritleri ile süslenip servis edilir.