Google+'de paylaş:

Japon usulü Kızarmış Makarna

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1564 kJ / 373 kcal

  • 40 ml tavuk suyu
  • 7 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sauce
  • 1-2 nori yaprağı
  • 160 g tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 120 g karides
  • 60 g Shiitake mantarı
  • 100 g sivri lahana
  • 80 g havuç
  • 2 taze yeşil soğan
  • 200 g kurutulmuş Tagliatelle
  • 30 ml sıvıyağ
  • 2-3 damla susam yağı

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Tavuk suyu ve Wok Sauce, bir kapta karıştırılır. Nori yaprakları, 5 cm uzun şeritlere doğranır. Tavuk göğsü, ince ince dilimlenip biraz doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılır. Karidesler lokma büyüklüğünde doğranır.  Shiitake mantarları, ince dilimlere doğranır. Sivri lahana, yaklaşık 2 x 4 cm büyük parçalara doğranır. Havuçlar ortadan ikiye bölünür ve 2 – 3 mm ince eğik dilimlere doğranır. Yeşil soğan da aynı şekilde 5 mm ince eğik şeritler halinde doğranır.

Makarna, pakette yazılı şekilde haşlandıktan sonra (tuz ilave edilmez) suyu güzelce süzülür. Aynı zamanda Wok tavada yağ kızdırılıp tavuk eti, karidesler ve sebzeler arka arkaya ilave edilerek kızartılır. Haşlanmış makarna da ilave edildikten sonra kızartmaya devam edilir. Wok Sauce karışımı ve susam yağı da tavaya alınarak yüksek ateşte tava sallanarak karıştırılır. Kızarmış makarna, tabaklara alınıp üzerine nori yaprak şeritleri serpilir.