Google+'de paylaş:

Japon Soslu Kızarmış Patlıcan

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 487 kJ / 116 kcal

  • 3-4 yaprak frenk soğanı
  • 10 g zencefil
  • 80 g beyaz turp
  • 1 patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ
  • 200 ml balık bulyon veya Dashi 
  • 25 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 25 ml beyaz şarap (güzel)
  • 1 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • Kırmızı biber iplikleri

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Beyaz pırasa ince doğranır, akan suyun altında yıkanır ve suyu sıkılır. Frenk soğanı, ince ince doğranır. Turp ve zencefil püre haline getirilir ve suyu sıkılır.

Patlıcan, lokma büyüklüğünde doğranır ve yağlanmış tavada hafif kızartılır. Daha sonra yağın süzülmesi için kâğıt havlu üzerine alınır. Balık bulyon, beyaz şarap, şeker ve Kikkoman doğal fermente soya sosu bir tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır. Patlıcan parçaları tabak üzerine yerleştirilip turp ve zencefil püresi, biber iplikleri ve frenk soğanı ile süslenir. Yanına biraz sos eklenir.

İpucu: Vejetaryen usulü pişirmek için, balık bulyon yerine sebze suyu kullanabilirsiniz. Glutensiz versiyon için Kikkoman glutensiz doğal fermente soya sosu Tamari kullanın.