Google+'de paylaş:

Jambalaya

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 653 kJ / 156 kcal

  • 2 çay kaşığı sıvıyağ, kızartmak için
  • 6-8 adet tavuk budu, derili
  • 1 adet soğan, dilimlere doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 2 adet kereviz sapı, küp küp doğranmış
  • 1 adet kırmızı biber, küp küp doğranmış
  • 1 adet yeşil biber, küp küp doğranmış
  • ½ çay kaşığı acı toz biber
  • ½ çay kaşığı çekilmiş zencefil
  • 300 g uzun taneli pirinç
  • 400 ml tavuk veya sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 400 g doğranmış domates (konserve olabilir)
  • 1 dal taze kekik
  • 100 g pişmiş karides 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Yağ, uzun saplı tencerede veya fırına dayanıklı tavada ısıtılır. Tavuk butlarının iki tarafı da nar rengi alana kadar tavada kızartılır. Tavadan çıkartılıp kenara alınır. Soğanlar tavaya alınıp kısık ateşte 1 – 2 dakika kavrulur, daha sonra sarımsak, kereviz ve biber ilave edilir. İyice karıştırılır, 3 – 4 dakika pişmeye bırakılır, tavuklar tekrar tavaya alınır. Acı toz biber ve zencefil ilave edilip güzelce karıştırılır. Pirinç, tavuk veya sebze suyu, soya sosu, konserve domates ve kekik ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılır. Karidesler, üzerine dağıtılır, kapağı kapalı 20 -25 dakika veya pirinç pişene kadar pişmeye bırakılır. Sürenin yarısı geçtikten sonra su durumu kontrol edilip gerekirse su ilave edilir.