Google+'de paylaş:

Hint usulü Taze Hindistan Cevizli Chutney (Hint Turşusu) Poke Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 3736 kJ / 892 kcal

  • 100 g kahverengi basmati pirinci
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 5 g köri baharatı, toz şeklinde
  • 400 g Paneer (taze beyaz Hint peyniri)
  • 120 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 200 g kiraz domates
  • 100 g brokoli
  • 40 g kavrulmuş Hindistan cevizi gevreği
  • 10 g ince kıyılmış taze nane yaprağı
  • 30 ml limon suyu, taze sıkılmış
  • 50 g kuru kayısı
  • 100 g taze Hindistan cevizi eti, iri kıyılmış
  • 10 g taze zencefil
  • acı kırmızı toz biber

 

 

 

Hazırlanması

Paneer küçük, lokma büyüklüğünde parçalar halinde doğranır ve Kikkoman Poke Sauce ile karıştırılır. Bir kenarda marine olurken diğer malzemeler hazırlanır. Paneer bulamazsanız, tuzlu olmayan (önemli) başka sert bir taze peynir veya sert tofu kullanın.

Kahverengi basmati pirinci, su berrak olana kadar yıkanır. Pirinç, Hindistan cevizi sütü, köri baharatı ve tuz ile birlikte orta boy bir tavaya alınır. Kapağı kapatılır ve paket talimatlarına göre, genellikle 15-20 dakika kadar pişirilir. Ocak kapatılır, üstü kapalı tutulur. Pirinç, 5-10 dakika sonra çatalla hafif dağıtılır ve sıcak tutulur. Kalori sayısını düşük tutmak istiyorsanız (porsiyon başına yaklaşık 50 kcal), pirinci Hindistan cevizi sütü yerine suda pişirin.

Bu sırada brokoli yıkanır, lokma büyüklüğünde parçalara bölünür ve buharlı pişiriciye yerleştirilir. 5-6 dakika yüksek ısıda üstü kapalı buharda pişirilir. 1 dakika soğuk suyun altında tutulur, ardından biraz tuz eklenir. Buharlı pişiriciniz yoksa, iyi kapaklı bir tencerenin içinde bir kevgir kullanın. Tencerede bulunan suyu düzenli olarak doldurun.

Taze Hindistan cevizli chutney için zencefil soyulur ve ince doğranır. Kuru kayısılar, iri doğranır. Bir mutfak robotunun küçük bir kâsesinde (blender değil), rendelenmiş zencefil, kayısı, taze kıyılmış Hindistan cevizi, limon suyu karıştırılır, tuz ve bir tutam acı kırmızı biber tozu ile tatlandırılır.  Tüm malzemeler iri parçalara kıyılana kadar 30 saniye - 1 dakika karıştırılır. Gerekirse, kâsenin kenarına yapışan kısımlar sıyrılır. İnce doğranmış nane ile karıştırılıp bir kenara alınır. Chutney, buzdolabında üç güne kadar saklanabilir. Zaman kazanmak için hazır chutney'de kullanılabilir.

Kiraz domatesler ikiye bölünür. Hindistan cevizi gevreği, kuru bir tavada (yağ kullanmayın) kısaca kavrulur. Yakmamaya dikkat edin. Sadece kenarları altın kahverengi olana kadar kavrulur.

Pirinç, 4 kâseye dağıtılır. Hazırlanan tüm diğer malzemeler eşit miktarda ve saat yönünde olmak üzere kâsedeki pirincin üzerine dağıtılır: chutney, brokoli ve kiraz domates. Marine edilmiş paneer, orta kısma yerleştirilip kavrulmuş Hindistan cevizi gevreği ile süslenir. İsteğe göre üzerine bir miktar daha Kikkoman Poke Sauce gezdirilir ve hemen servis edilir.