Google+'de paylaş:

Hotategai Shichimi-Shoyu yaki – Shichimi ya da Acılı Soya Soslu Izgara Tarak Midye (Deniz Tarağı)

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 507 kJ / 121 kcal

  • 1 yeşil soğan
  • 120 g taze ıspanak
  • 10 ml bitkisel sıvı yağ
  • 20 g tereyağı
  • biraz toz biber
  • 4 çorba kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu
  • biraz Shichimi baharat tozu ya da iri öğütülmüş acı kırmızı biber
  • 12 adet tarak midyesi (deniz tarağı)
  • 1 g acı kırmızı biber lifleri (iplik görünümlü)

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 35 dakika

Yeşil soğan çok ince halkalara doğranır ve süzgeçe konur. Güzelce yıkanıp suyunun iyice süzülmesi beklenir. Aynı şekilde ıspanakta yıkanır ve suyunun süzülmesi beklenir.

Sıvı yağ, tavada kızdırılıp ıspanak yüksek ateşte kısa bir süre kızartılır. Tereyağı ilave edilir ve toz biberle tatlandırılır. Doğal fermente soya sosu ve Shichimi baharat tozu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tava ısıtılır ve tarak midyeler, yağ kullanmadan yarısı pişene kadar arkalı önlü dikkatlice kızartılır. Tava ocaktan alınıp biraz soğuması beklenir. Shichimi ve soya soslu baharat karışımı ilave edilir ve tava sallanarak karıştırılır. Son olarak ıspanak ve tarak midyeler bir tabağa alınıp üzerine acı kırmızı biberli soya sosu dökülür. Yeşil soğanlarla ve acı kırmızı biber lifleriyle  süslenir.