Google+'de paylaş:

Hindistan Cevizli, Körili, Soya Soslu Midye

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 657 kJ / 157 kcal

  • 250 ml hindistan cevizi sütü
  • 4-5 g köri tozu
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 5 g şeker
  • 200 g soğan
  • 20 ml zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 kg midye
  • 80 ml beyaz şarap
  • 80 ml su
  • maydanoz

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 20 dakika

Hindistan cevizi sütü, köri tozu, doğal fermente soya sosu ve şeker, bir kapta karıştırılır. Ardından soğanlar ince dilimlere doğranır. Zeytinyağı bir tencerede kızdırılıp sarımsak, soğan dilimleri ve defne yaprağı hafif sotelenir. Daha sonra midye, beyaz şarap ve su ilave edilir ve kapağı kapatılarak tüm midyeler açılana kadar kısık ateşte buğuda pişirilir. Hindistan cevizi sütü karışımı ilave edilir ve kısık ateşte bir taşım kaynatılır, üzerine maydanoz serpilir.