Google+'de paylaş:

Hellim Peynirli Teriyaki Karnabahar Burger

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2218 kJ / 530 kcal

  • 2 orta boy karnabahar, yapraksız
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kırmızı soğan, her biri 8 dilime kesilmiş
  • 225 g Hellim peyniri (bir kalıp), 8 dilime ayrılmış
  • 3 yemek kaşığı az yağlı mayonez
  • 2 tatlı kaşığı Sriracha sosu
  • ½ limonun suyu
  • 50 g roka
  • 4 adet susamlı küçük kahvaltı ekmeği

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 30 dakika

Fırın önceden 200°C'ye ısıtılır/fanlı fırın 180°C/gazlı fırın ayarı 6. Bir fırın tepsisine folyo serilir.

Her karnabaharın orta kısmından iki biftek kesilir. Kök kısmı ile birlikte tutulduklarından emin olunmalı ki sonunda 4 biftek elde edilsin (küçük parçalar başka bir tarif için ayrılır). Bifteklere 4 yemek kaşığı Teriyaki Marine sos sürülür.

Büyük bir tavada, 1 yemek kaşığı yağ ısıtılır ve karnabahar biftekleri 3-4 dakika boyunca koyu kahverengi olana kadar kızartılır (bu sırayla yapılabilir). Sonra biftekler fırın tepsisine yerleştirilir ve 10 dakika fırında pişirilir.

Bu sırada, tavaya bir yemek kaşığı daha yağ koyulur ve kırmızı soğanlar eklenir. Yumuşamaya başlayana kadar 5 dakika pişirilir, sonra kalan 2 yemek kaşığı Teriyaki Marine sos eklenir ve şeffaflaşana kadar 2 dakika daha pişirilir. Bir kenara alınır.

Tava silinir. Kalan yağ eklenir ve hellim dilimleri her iki taraftan 2-3 dakika boyunca altın kahverengisi olana kadar kızartılır.

Mayonez, sriracha sosu ve limon suyu ile karıştırılır. Küçük ekmekler yarıya bölünür ve mayonez karışımının bir kısmı alt yarımlara dağıtılır. Her birine karnabahar bifteği, 2 hellim peyniri dilimi, biraz soğan ve roka yerleştirilir, ekmeğin üst kısmı ile kapatılır. İsteğe göre patates kızartması ve salatayla servis edilir.