Google+'de paylaş:

Hasselback Balkabağı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 666 kJ / 159 kcal

  • 1 büyük balkabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu 
  • 2 yemek kaşığı açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
  • 1 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Bir miktar taze tere

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Balkabağı soyulur, kalınlaşmış ucu ortadan ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, balkabağı tekrar birleştirilir ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balkabağına yaklaşık 2-3 mm'lik bir mesafe ile birkaç kez kesik atılır, ancak tam olarak kesilmez.

Sarımsaklar soyulur, ezilir, yağ, ponzu, şurup ve zencefille karıştırılır ve toz biberle tatlandırılır. Marine sosun yarısı fırça yardımıyla balkabağına sürülür, bu sırada kesiklerin de ıslandığından emin olun. Balkabağı önceden ısıtılmış fırında 180° C'de (fanlı fırın: 160° C) 40-45 dakika pişirilir, ara sıra marine sosun kalanı fırça ile sürülür.

Balkabağı, servis tabağına alınır ve üzerine tepside kalan pişirme suyu gezdirilir. Taze tere doğranır, Hasselback Balkabağı üzerine serpilir ve servis yapılır.