Google+'de paylaş:

Hardal soslu ve Tamari (Glutensiz) soya soslu morina balığı

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1992 kJ / 476 kcal

Sos için:

  •  10 ml krema
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari  
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • Tarhun otu

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Patatesler, yaklaşık 25 dakika haşlanır, ıspanak yıkanır ve suyu süzülür.

Sos için krema, düşük ısıda ısıtılır, ocaktan alınır, doğal fermente glutensiz sosya sosu Tamari ve hardal ilave edilir, karıştırılıp kenara alınır. (Sos, servisten önce ısıtılmalıdır.)

Haşlanmış patatesler soyulur, çatalla ezildikten sonra içine tereyağı, yerfıstığı yağı ve 1 yemek kaşığı doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari ilave edilerek karıştırılır. Balık filetoları, tuz ve karabiberle tatlandırılır, tavada kızgın yağda her iki tarafı kızartılır. 1 yemek kaşığı doğal fermente glutensiz soya sosu Tamari, bir tavada iyice ısıtılır ve ıspanak ilave edilir. Bir dakika sonra çevrilip ocaktan alınır.