Google+'de paylaş:

Fener Balığı Çorbası

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 577 kJ / 138 kcal

  • 400 g fener balığı
  • 150 g soğan
  • 200 g domates
  • 200 g havuç
  • 1 adet şalgam
  • 2 adet kereviz sapı (yapraklı)
  • 20 g zencefil
  • 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Soğan, soyulup dilimlenir. Domates dörde bölünür. Kereviz dilimlere doğranır (yaprakları atmayın), havuç ve şalgam soyulur. Şalgam dörde bölünür, havuç dilimlere doğranır.

Fener balığı, 2 cm büyüklüğünde madalyon şeklinde parçalara kesilir.

Bir tavada yağ ısıtılır. Soğan, domates ve zencefil (dilimlenmiş) eklenir. 3 dakika soteledikten sonra 1 litre su ve 4 tatlı kaşığı Ponzu Çili Soya Sosu eklenir. Kaynamaya bırakılır. Sebzeler eklenir ve 12 dakika pişirilir. Fener balığı madalyonları eklenir ve 3 ila 4 dakika orta ateşte pişirilir. Kereviz yaprakları eklenir, karabiberle tatlandırdıktan sonra tencere ocaktan alınır. 

Sıcak olarak servis yapılır.