Google+'de paylaş:

Fas usulü Poke Bowl

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2624 kJ / 627 kcal

  • 300 g dev kuskus (kuskus boncukları)
  • 10 ml zeytinyağı
  • 5 g Ras-el-Hanout baharat tozu
  • 400 g dana filetosu, yaklaşık 3 cm kalınlığında
  • 120 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 350 g patlıcan, orta boy, 1 adet
  • 20 ml yağ
  • 100 g küçük salatalık
  • 100 g Crème fraîche (taze krema)
  • 1 organik limondan ince rendelenmiş limon kabuğu
  • 50 g nar taneleri
  • 10 g taze maydanoz yaprağı

Hazırlanması

Fırın, 220 °C'ye getirilerek önceden ısıtılır. Patlıcan, uzunlamasına ortadan ikiye bölünür, sonra her iki yarısı tekrar enine bölünür. 3,3 cm kalınlığında parçalara doğranır.  Az miktarda yağ sürülür, tuzlanır ve kızarana kadar 30-40 dakika kızartılır.

Kuskus yıkanır ve paketteki talimata göre bol miktarda tuzlu suda pişirilir, genelde 10-12 dakika arası sürer. Ocak kapatılır, kuskusun suyu süzülür ve tekrar tavaya alınır. Ras-el-Hanout baharat tozu ve zeytinyağı eklenir ve sıcak tutulur.

Bir tavada yağ ısıtılır ve etin iki tarafı da ikişer dakika boyunca iyice kızartılır. Ocak kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.

Taze krema ve limon kabuğu küçük bir kapta karıştırılır. Biraz tuz ilave edilir.

Salatalıklar, ince dilimler halinde doğranır. Maydanoz iri doğranır.

Pişmiş et, liflerin enine göre ince dilimler halinde kesilir, ortasının pembe olması gerekir. Kikkoman Poke Sauce ile tatlandırılır.

Kuskus, 4 kâseye dağıtılır. Hazırlanan tüm diğer malzemeler eşit miktarda ve saat yönünde olmak üzere kâselerdeki kuskusun üzerine dağıtılır: salatalık, patlıcan, marine edilmiş soslu et. Ortasına taze krema, doğranmış maydanoz ve nar taneleri yerleştirilir. İsteğe göre üzerine bir miktar daha Kikkoman Poke Sauce gezdirilir ve hemen servis edilir.