Google+'de paylaş:

Domatesli Soya Soslu Sebzeli Tavuk Buğulama

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1456 kJ / 348 kcal

  • 60 g kırmızı dolmalık biber 
  • 60 g sarı dolmalık biber 
  • 80 g mantar
  • 80 g patlıcan
  • zeytinyağı 
  • 6 adet konserve bebek mısır (haşlanmış)
  • 400 g domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 küçük arpacık soğan
  • 400 g tavuk budu eti (kemiksiz)
  • biraz buğday unu 
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • 100 ml beyaz şarap
  • 300 ml tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı domates ketçabı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 8 adet siyah zeytin, çekirdeksiz
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • ¼ demet düz yapraklı maydanoz 

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 50 dakika

Biberler ayıklanır lokma büyüklüğünde doğranır. Mantarlar temizlenir ve ortadan ikiye veya dörde bölünür. Patlıcan temizlenir ve yaklaşık 2 cm büyüklüğünde küpler şeklinde doğranır. Zeytinyağı tavada kızdırılıp biber, mantar ve patlıcan hafifçe kızartılır. Sebzeler tabağa alınır. Mısırın suyu süzgeçte güzelce süzülür. Domatesler enlemesine ikiye bölünür, çekirdek kısmı ayıklandıktan sonra irice doğranır. Sarımsak ve arpacık soğan soyulur ince ince kıyılır.

Tavuk eti, yaklaşık 30 gramlık parçalar halinde doğranır ve una bulanır. Zeytinyağı bir tavada kızdırılıp tavuk parçaları kızartılır, ama tam pişirilmez. Tuz ve karabiberle baharatlandırılıp bir tabağa alınır. Tencerede zeytinyağı kızdırılıp sarımsak ve arpacık soğanlar hafifçe kızartılır. Beyaz şarap ilave edilir ve bir müddet kaynatılır. Tavuk suyu, ketçap, domates, defne yaprağı, kızartılmış tavuk eti ve – patlıcan hariç – tüm diğer sebzeler ilave edilir ve  15-20 dakika buğulanmaya bırakılır.  Daha sonra patlıcan, doğal fermente soya sosu ve karabiber ilave edilir ve 5 – 6 daha buğulanması sağlanır. Tavuk eti ve sebze, sosla birlikte kâseye (veya makarna tabağına) alınır ve iri doğranmış maydanozla süslenir.     

Öneri: İsteğe göre yanında pilav servis edilir.