Google+'de paylaş:

Domates Marine Soslu Tavuk Budu

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 2269 kJ / 542 kcal

  • birer adet kırmızı, sarı ve yeşil dolmalık biber
  • 200 g mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2-3 yemek kaşığı Balsamico kreması
  • taze çekilmiş toz biber
  • 1 çay kaşığı akçaağaç pekmezi
  • bir kaç tane limon kekiği yaprağı
  • 2 kg tavuk budu
  • 50 g kurutulmuş, yağa yatırılmış domates
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 yemek kaşığı Kikkoman Wok Sauce
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç pekmezi
  • 1/2 çay kaşığı iri öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • Izgara kâsesi veya alüminyum kâse

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 1 saat

Dolmalık biberler ikiye bölünür, ayıklanır, yıkanır ve iri iri doğranır. Mantarlar temizlenir ve dörde bölünür. Sarımsaklar ve soğanlar soyulur, sarımsaklar ezilir, soğanlar halka halka doğranır. Sebzeler, yağ, soya sosu, Balsamico kreması, toz biber, akçaağaç pekmezi ve limon kekiğiyle karıştırılıp ızgara kâsesine veya alüminyum kâseye alınarak 15-20 dakika (istenen kıvama göre) ızgaranın üzerinde pişirilir. Sebzelerin daha yumuşak olması istenirse ızgara süresi uzatılır.

Tavuk butları yıkanır ve hafif bastırarak kurutulur. Domatesler küp küp doğranır, zeytinyağı, Wok tava sosu, akçaağaç pekmezi, toz biber ve kırmızı toz biberle karıştırılır.Tavuk butları, marine sosa batırılır, ızgara kâsesine alınır ve 35-45 dakika ızgaranın üzerinde pişirilir. Tavuk butları, ara sıra çevrilir ve üzerine kalan marine sos sürülür.

Tavuk butları ılık salata eşliğinde servis edilir.