Google+'de paylaş:

Dilim Musakka

4 kişilik malzeme

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sos
  • 1/2 adet soğan
  • 1/2 adet çarliston biber
  • 150 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı değirmen karabiber
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 su bardağı kaşar rende

Hazırlanması

  1. Patlıcanları alacalı soyun.
  2. Patlıcanları 1 parmak olacak şekilde halka dilimleyin, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
  3. Çok geniş olmayan bir tavaya bir parmağı geçmeyecek şekilde zeytinyağı koyup ısıtın ve patlıcanları bu yağ ile kızartın, arada çevirerek az yağ ile patlıcanların eşit kızarmasını sağlayıp kenara alın.
  4. Tereyağını ve zeytinyağını ısıtıp, 1 kaşık salça, sarımsak, soğan ve biberi soteleyin, sebzeler yumuşamaya başlayınca etleri de ilave edin ve yüksek ateşte renk alana kadar kavurun. Tuz-karabiber ve Kikkoman Soya Sos ile lezzetlendirin ve ocağın altını kapatın.
  5. Rende domates, birkaç damla Kikkoman Soya Sos, salça ve sarımsağı bir tel veya çatal ile iyice çırparak sos haline getirin.
  6. Kızarmış patlıcanların üzerine domates sos, et harcı ve kaşar peynirini ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
  7. Dilerseniz artan domates sosu hafif ısıtıp patlıcanların üzerine gezdirerek servis edin.