Google+'de paylaş:

Dijon hardal soslu kırmızı lahana sarması

2 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1995 kJ / 476 kcal

  • 250 ml sebze suyu
  • 100 g kısırlık bulgur
  • 1 adet havuç
  • 1/4 yeşil dolmalık biber
  • 100 g mantar
  • 1 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Bir avuç fıstık
  • 2 çay kaşığı tereyağ
  • bir tutam tuz
  • bir tutam karabiber
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 bıçak ucu baharat karışımı
  • 4 adet büyük boy kırmızı lahana yaprağı
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı  nişasta

Hazırlanması

Hazırlama süresi: 40 dakika

Sebze suyu ısıtılır. Kısırlık bulgur, bir kaba alınır ve üzerine sebze suyunun 2/3’si dökülür. Çatalla hafifçe karıştırılıp kenara alınır. Havuç soyulur ve küp küp doğranır. Biber yıkanır, ayıklanır ve küçük küpler şeklinde doğranır. Mantarlar yıkanır, temizlenir, sapları kesildikten sonra ince ince kıyılır. Arpacık soğan ve sarımsak soyulur, küp küp doğranır.   

Sebzeler, fıstıkla birlikte tavada tereyağında hafifçe kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Maydanoz yıkanıp ince ince doğranır. Sebze, maydanoz ve yumurta bulgura ilave edilir, güzelce karıştırılır ve tekrar tuz, kararabiber ve biraz baharat karışımıyla tatlandırılır.  

Kırmızı lahana yaprakları alınıp yıkanır ve tuzlu kaynar suda yaklaşık 6 dakika haşlandıktan sonra çıkartılır ve soğuk suya koyulur. Sapı çok kalınsa bıçakla kesilip inceltilir. Bulgur  karışımı, yaprağın üzerine yerleştirilir. Lahana yapraklarının kenarları içe doğru katlanıp sıkı bir şekilde sarılır.  Sarmalar, yağlı fırın tepsisine yerleştirilir.

Artan sebze suyu, doğal fermente soya sosu, portakal suyu, hardal, bal ve nişasta tencerede karıştırılır, bir taşım kaynatılıp sarmaların üzerine dökülür. Sarmalar, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Servis etmeden önce sos, doğal fermente soya sosuyla tekrar tatlandırılır.

Tavsiye: Kırmızı lahana yerine başka lahana çeşitleri de kullanabilirsiniz, örn. kıvırcık lahana.