Google+'de paylaş:

Deniz Mahsullü Çıtır Çin Böreği

4 kişilik malzeme

Her bir porsiyon için: 1370 kJ / 327 kcal

  • 1 diş sarımsak
  • 5 g zencefil
  • 200 g beyaz lahana
  • 1/3 taze yeşil soğan
  • bir tutam tuz
  • 100 g tavukgöğsü
  • bir tutam kara biber
  • 50 g mürekkep balığı
  • 50 g temizlenmiş karides
  • 50 g somon
  • 1/2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Gyoza bohçaları için 24 adet gyoza yufkası
  • 1/3 tatlı kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ

Dip sos için:

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması

Sarımsak, zencefil ve lahana çok ince doğranır. Üzerine tuz serpilir ve fazla suyu bir pamuklu bez yardımıyla sıkılır. Tavuk göğsü 4 mm'ye kadar kıyılır ve ilave edilir, iyice karıştırılır.

Mürekkep balığı soyulur, karides ve somon temizlenir ve irice doğranır. Bir kabın içine alınır ve Kikkoman doğal fermente soya sosu ile karıştırılır.

10-15 dakika buzdolabında marine edilir. Daha sonra deniz mahsulleri,  tavuk ve lahana ile karıştırılır.

Karışımdan bir yemek kaşığı, Gyoza yufkasının üzerine boylamasına yerleştirilir ve kapalı bir silindir şekli verilir. Rulonun kapatma uçlarına önceden su sürülürse daha iyi tutar.

Rulolar, tavada yağda çıtır çıtır olup altın sarısı renk alana kadar kızartılır. Dip sos ve tercihe bağlı taptaze salata ile sıcak olarak servis edilir.